Fotvård

MEDICINSK FOTVÅRD, ca 60-70 min, 475:-

Startar alltid med ett avkopplande fotbad. Utifrån bedömd fotstatus görs därefter nagelvård och individuell fotbehandling efter behov. Här tar jag hand om ev. liktornar, förhårdnader, nageltrång, fotvårtor mm.

Till sist avslutas behandlingen med en välgörande och rogivande fotmassage.

MEDICINSK FOTVÅRD X-tra, ca 90-100 min, 620:-

Samma behandling som ovan men för dig med extra krävande
fötter som behöver längre behandling! Avgörs i samråd med dig och efter genomgången fotstatus.

Fotvård SPA-pedikyr 60 min  500kr

Låt fötterna få en stunds omvårdnad!

Få mjuka och fräscha fötter med vår SPA Pedikyr. En fotvårdsbehandling där du börjar med att avnjuta ett skönt och mjukgörande fotbad. Fötterna peelas för att effektivt avlägsna döda hudceller. Därefter tar vi bort förhårdnader, klipper, filar och polerar naglarna och nagelbanden. Du får sitta en stund med en näringsrik inpackning. Behandlingen avslutas med en avslappnande fot- och underbensmassage med en mjukgörande creme.

Detta är en fantastisk behandling som vi verkligen rekommenderar.

Klassisk pedikyr utan nagel lack 40 min 400 kr

I vår pedikyr får du först ett uppmjukande och avstressande fotbad. Därefter jämnar vi till naglar och nagelband. Förhårdnader avlägsnas med fotfil och sedan får du en avslappnande fotmassage med en mjukgörande creme.
Klassisk pedikyr        med nagel lack 60  min   500 kr

*DELBEHANDLING, ca 10-15 min, 195:-  ca 25-30 min, 305:-
Obs! *Endast efter överenskommelse.
Aktuellt för dig med redan genomgången fotstatus och påbörjad   behandling av ex. vårtor, liktorn eller nageltrång. I denna behandling bearbetas endast det aktuella problemområdet.
 

NAGELKORRIGERING, ca 30 min, 370:-

För dig som har återkommande besvär med nageltrång kan detta vara en lösning! Jag använder Podofix  metod som  hindrar nagel att växa ned i huden och därmed orsaka smärta

Smärtlindring med medicinsk laser 30 min 350 kr

Den infraröda superpulsade 904 nm lasern är bra på problem av djupare slag såsom smärttillstånd och inflammationer i leder, muskler och senor. Exempel är onda ryggar, axlar, knän, tennisarmbågar eller idrottsskador, oavsett om problemen uppstått genom förslitning, överbelastning eller annan orsak.
Den röda synliga lasern 650 nm är bra på problem i hud och slemhinnor, till exempel bältros, herpes, vissa hårproblem, bensår, eksem, munsår, ilande tandhalsar etc.

Gör det ont?

Nej, snarare tvärt om. Laserbehandling är mycket avslappnande. Däremot kan det hända att en smärta kan öka eller uppträda 6 – 24 timmar efter en behandling. Detta beror på att laserljuset sätter igång läknings-processer. Det är bra om så sker för då vet man att patienten reagerar på behandlingen och det gör inte alla. Se nedan. Speciellt vid problem av mer kronisk natur kan denna igångsättningssmärta uppträda. Den brukar gå över efter någon dag men kan i enstaka fall stanna längre. Hur ofta och hur många gånger?

Man brukar behandla tätare i början (var 2:e – var 7:e dag) och sedan med allt längre intervall när läkningen kommer igång. En behandlingsomgång kan sträcka sig över 1 – 15 behandlingar beroende på patientens mottaglighet och på hur länge problemet funnits samt typen av problem. Kroniska problem kräver i regel fler behandlingar än akuta problem och skador.

Zonterapi 40 min 400 kr

Zonterapi eller Reflexologi är en  säker och effektiv behandlingsmetod som innebär att man stimulerar olika zoner som representerar kroppens olika organ och kroppsdelar.

En zon som ömmar indikerar en obalans eller störning i kroppen. Vid behandling stimuleras de olika reflexzonerna med ett distinkt tryck. Detta leder till en reaktion i det området zonen svarar mot, energiflödet ökar och kroppens egen självläkningsprocess sätts igång.

Zonsystemet finns på flera ställen i kroppen t ex händer, ansikte, öra eller fot. Vanligast är fotzonterapin.

Behandlingen kan kännas men ska inte var smärtsam eller obehaglig.

En vanlig beskrivning är att man upplever att det gör skönt-ont.

De flesta upplever behandlingen som mycket behaglig och en avslappning som sprider sig till hela kroppen.

Man känner sig som hela kroppen fått massage, fast endast fötterna blivit behandlade.

 

Behandling Tid Pris
medicinsk fåtvård 60 min 475kr
Medicinsk fotvård extra 120 min 620kr
delbehandling 15 min 195kr
delbehandling 30 min 300kr
nagelkorregering/nageltrång 60 min  500kr
klassisk pedikyr utan nagel lack 60 min 500kr
klassisk pedikyr med nagel lack 60 min 500kr
Smärtlindring med laser 60 min 500kr
Zonterapi 60 min 500kr