Kemisk peeling

En kemisk peeling utförs för att uppnå en förbättring samt föryngring av huden. Med hjälp av AHA-syror kan b.la. hy med pigmentfläckar, acne samt mycket porer förbättras avsevärt och ge yngre och slätare hud.

 Om kemisk peeling

Vi drömmer nog alla om porslinshy, och med hjälp av en kemisk peeling-behandling kan du komma en bra bit påväg. Med våra kemiska peelingar exfolieras hudens översta lager som består av döda hudceller. Genom att exfoliera och stimulera cellförnyelsen ersätts de döda hudcellerna av nya celler, som ger en sundare utstrålning, då döda hudceller kan täppa igen porerna och ge huden ett ojämnt och fjälligt intryck. Resultatet blir en hud med ett vackrare, yngre- och slätare utseende. Kemisk peeling gynnar även oren aknehud då pH-värdet i huden blir lägre, vilket gör att det blir en ogynnsam miljö för bakterier att växa. Den förebygger även att finnar samt pormaskar täpper till huden.

Hur går det till?

Behandlingen inleds med en noggrann rengöring. Sedan appliceras den kemiska peelingen med en pensel, varav styrkan på peelingen avgörs av vilken hudtyp man har. Peelingen verkar i några minuter, och avlägsnas sedan med hjälp av en pH-neutraliserare.

Kemisk peeling ingår i våra “klassiska ansiktsbehandlingar”. Dock kan man även välja en serie av “quick fix-behandlingar” med endast kemisk peeling, då det ibland krävs en serie av kemisk peeling-behandlingar för att uppnå bästa möjliga resultat.

Fördelarna med Kemisk peeling:

Bildresultat för kemisk peeling

– Ger dig glans och lyster genom att ta bort överflödigt fett på huden, samt rengör porerna på djupet.

– Bleker dina pigmentfläckar samt motverkar begynnande rynkor, storporig- och ojämn hud.

– Ger ett vackert och jämt intryck

Kemisk peeling är ett samlingsnamn för en rad olika behandlingar där man applicerar lösningar på huden i syfte att exfoliera huden. Det vill säga avlägsna döda hudceller från hudytan och stimulera nybildningen av nya.
Resultatet är en fräsch, ungdomlig hy med en vacker lyster.

Det finns olika starka kemiska peeler. Allt ifrån svagare AHA-syror till starka TCA-peeler.

Olika syror man kan använda:

AHA-syror är naturliga syror, man använder oftast glykolsyra som utvinns från sockerrör eller mjölksyra som utvinns från sur mjölk.
AHA-syror är väldigt milda, det de arbetar med är att exfoliera och mjuka upp det yttersta hudlagret samt stimulera nybildningen av kollagen.
När man gör en AHA-syrepeeling på salong kan man även blanda i Retinol, som är ett a-vitamin som också hjälper till med kollagenbildningen, eller Kojic-syra som har en blekande effekt.
AHA-syrapeels finns i olika procent samt ph-värden som avgör hur starka de är.

Att göra AHA-syrepeels är alltså väldigt riskfritt (förutsatt att man ej är allergisk eller dylikt). Efteråt kan man bli lite röd och känna sig torr men det går snabbt över. Huden känns sedan fräsch och får en fin lyster.

BHA-syrepeels är lite mer effektiva och de riktar in sig mer på talgproduktion samt acne. De innehåller oftast salicylsyra som är väldigt effektivt på just acne och tilltäppta porer.
Efteråt kan man känna sig torr och flagna lite i några dagar.

Jessner’s peel
är ännu ett snäpp starkare och innehåller en blandning av mjölksyra, salicylsyra och retinol. Denna peel kan man använda för att få en mer strukturell förändring i huden och den är även effektiv på pigmentfläckar. Man kan applicera peelingen flera gånger beroende på vilket djup man vill nå i huden.
Efteråt ser man solbränd ut i några dagar varav man sedan börjar flagna ordentligt. Läkningsprocessen är cirka 7 dagar. Det är väldigt viktigt att inte pilla eller dra bort hudflagorna själv då det kan skapa inflammationer och ärrbildning. Låt de ramla av själva.

TCA-peeling är den allra kraftigaste kemiska peelingen som passar den som vill åstadkomma större strukturella förändringar, till exempel få stora förbättringar på acne-ärr, djupa linjer eller allmänt grov och åldrad hud.
I princip byter man ut hela övre hudlagret mot ett nytt. Läkningstiden är ca 1-2 veckor med kraftig flagning under dessa dagar. Så pass att du kan behöva vara hemma från jobbet/skolan. Även här gäller att absolut inte dra i hudflagorna.

CE-märkta och FDA-godkända

De kemiska peelingar vi tillhandahåller är alla CE-märkta och FDA-godkända.